Denna kurs ingår i Bokskrivarskolan!

Bokskrivarfestivalen 2023

– en livesändning den 25 mars 9.00-13.00. Extra webbinar för den som vill mer kl 14.00!

Kort om festivalen

Bokskrivarfestivalen är årets kunskaps- och inspirationsfest för oss som skriver böcker. Detta är den fjärde festivalen som vi arrangerar!
Tidigare festivaler har omtalats som inspirerande och lärorika - och årets blir inget undantag!

Genom samtal om skrivande och samtal med författare får du inspiration till hur du kan ge dina karaktärer liv! Men inte nog med det - när dagen är slut har du skapat och fördjupat dina karaktärer så att de kan få flyga i en roman genom skrivpedagogens tips och övningar!  

Vill du ha hjälp med det så har också möjlighet att komma på ett extra pass klockan 14.00 då Jeanette hjälper dig att ta nästa steg mot din roman.


När?

Lördagen den 25 mars 2023.

9.00-13.00 Bokskrivarfestival på tema Karaktärer får liv

14.00 BONUS-webbinar för den som vill t sina karaktärer vidare till en roman. 

Hur?

Online.
Vi sänder i en Facebookgrupp, du får länken när du anmäler dig.
Alla kan vara med oavsett var man befinner sig och oavsett symptom.

Du varken syns eller hörs men kan kommunicera med alla i kommentarsfält på sändningen.

 Allt du behöver är att avsätta tiden, uppkoppling, papper och penna.

Det finns förstås hur många saker som helst som gör karaktärer intressanta!

Och man kan hålla på och skapa karaktärers bakland hur länge som helst för det är så roligt.

Under festivalen ska jag ge bidra till din förståelse och ge dig övningar kring karaktärer så att du lär dig mer om hur du kan arbeta med dina karaktärer för att ge dem liv.

Och jag är mäkta stolt, som vanligt, att kunna säga att vi även i år har fantastiska gäster.

Festivalens agenda

Kan stolt presentera våra gäster

En kort presentation nedan och bilder på de tre senaste romanerna. Några har skrivit så många så det skulle bli så oerhört långa listor. I vissa fall har även kommande böckers omslag publicerats – tänk så mycket vi har att läsa och inspireras av.

Klicka gärna in på deras hemsidor, instagram och förlag för att läsa mer. Du hittar alla länkar under respektive gäst. 

Foto: Lisa Wikstrand

Caroline Säfstrand

Författare, feelgood
FORUM

Författare till åtta romaner med djup och hoppfulla slut. Nu aktuell med Sanningen om ostrondykerskan som är tredje boken i sviten Vid livets vägskäl (Forum förlag) efter Vingården för vilda drömmar och Klubben för lyckliga slut. Har nominerats till Årets ljudbok på Storytel, Årets feelgood på Adlibris och finalist Årets feelgood 2021. Skriver om hemligheter, härligheter och har alltid ett litet budskap mellan raderna. Håller inspirationsföredrag och skrivkurser. Är också utgiven i Danmark, Norge, Finland och Tyskland.

Foto: Aline Lessner

Cecilia M Sahlström

Författare, krim
Bokfabriken
Saga Egmont

Inspirationen till att börja skriva kriminalromaner kom med en journalistisk skrivarutbildning 2006. Cecilia Sahlström är författare till sju kriminalromaner om kommissarie Sara Vallén och hennes kollegor, med utgångspunkt från Lund. En ny kriminalserie om Rakel Vrede introducerades med Irrvägar augusti 2022. 2022 gavs debutromanen Vit syren ut på tyska, engelska och finska. Nummer två i serien, I egna händer, har utgivits på tyska.

Marcus Jarl. Foto: Kajsa Göransson

Foto: Kajsa Göransson

Marcus Jarl

Författare, relationsromaner
Norstedts                                   

Marcus Jarl har tidigare skrivit nöjesartiklar och krönikor för tidningar som Expressen och QX samt debatterat i Dagens Nyheter. Han har en magisterexamen i omvårdnad och arbetar som specialistsjuksköterska på neonatalavdelningen på Södersjukhuset. 2018 släppte han sin debutroman Tusen bitar som blev nominerad till Årets bok på QX-galan 2019. Dina färger var blå vann priset för Årets feelgood 2021, blev nominerad till Adlibrispriset och till Storytel Awards. Om en syster är hans fjärde roman, en insiktsfull relationshistoria om familjeband som är lika komplexa som starka.

Foto: Karin Linde

Sara H Olsson

Författare, feelgood eller hängmatteromaner
Harper Collins
Historiska Media

Sara har ett förflutet som förläggare och redaktör och har även drivit eget bokförlag. Sedan 2018 arbetar jag heltid som författare och är stolt över ett helt gäng utgivna hängmatteromaner.
Oerhört produktiv författare och skrivit flera serier såsom om Hallavik, Tradviken och Ellinge. Ovanpå detta några fristående och serien Kvarteret Kronan tillsammans med kollegan Lilly Emma.  

Foto: Peter Knutson

Katarina Bivald

Författare, feelgood och mysdeckare
FORUM

Katarina  Bivald debuterade hösten 2013 och  gjorde internationell succé med  ”Läsarna i Broken Wheel rekommenderar” som såldes till 29 länder, låg på New York Times bästsäljarlista och prisades som Årets debut på den franska litterära festivalen Saint-Maur en Poche. Med Morden i Great Diddling inleddes deckarserien om författaren Berit Gardner. Fram emot våren kommer också den andra delen i denna serie. 

Marcus Jarl. Foto: Kajsa Göransson

Foto: Privat

Kristina Dowling

Författare, mysrys för unga vuxna
Seraf förlag

Kristina Dowling är en svensk författare bosatt på Irland. Hon skriver för unga vuxna med berättelser om det ockulta, historia och magi. Hon är superaktuell som debutant med första delen i romanserien om EIRA MARTELL.  Ett äventyr in i en värld av spöken, folktro, gammal magi, trolldomsböcker, stencirklar, ung kärlek och att resa i tiden. Hon är också aktuell som finalist i Storytel Awards 2023. 

Teamet bakom Bokskrivarfestivalen 2023

Vad var bra med Bokskrivarfestivalen 2021 enligt deltagarna:

* Helheten och genomförandet. Bra variation och korta pass! Bra! Bra interaktion. Kände mig delaktig. Roligt med nya kontakter och nya idéer.

 * Att man fick "träffa" och lyssna på så många olika författare. Intressanta att lyssna på.  

* Att man även kan se det i efterhand, eftersom jag inte hade möjlighet att närvara hela helgen. Verktygslådan samt författarnas erfarenheter.

Pris