En författardröm – eller inte?

En enkel reflektionsövning för att utreda vad man vill göra med sin tid.

Jag hör av naturliga skäl ofta människor säga "Jag vill skriva en bok!" Det är förstås lite som att läkare får alla möjliga frågor om åkommor och undersökningar när de säger att de är läkare. 

Jag har inget emot det alls, missförstå mig rätt, jag gillar verkligen att lyssna till människors drömmar oavsett vad det är. Som läkaren kan jag också ställa diagnos. 😍 Jag hör i princip direkt om det är en dröm som kommer att bli verklig eller om det är en dröm som kommer att förbli en dröm. Och det är inget fel med varken det ena eller andra. MEN. Om du går och slår på dig själv för att du aldrig skriver den där boken, då är det klokt att reda ut hur det är med den här saken. 

Ett enkelt sätt att reda ut hur du har det med författardrömmen (eller annat du drömmer om) är att skriva om det såklart! 

En kort instruktion:

  1. Skriv helst med papper och penna när du gör den här övningen. 
  2. Sätt en timer på 15 minuter. 
  3. Du ska praktisera flödesskrivande i den här övningen dvs bara skriva på utan att tänka för mycket, inte censurera eller redigera. Du är totalt fri att skriva ner dina  innersta önskningar och drömmar. Du behöver inte visa eller säga något till någon efteråt. 
  4. Svara nu på frågan: Om du inte behövde ta några hänsyn alls, inte till ekonomi, familj eller arbete. Vad skulle du göra då?
  5. När timern ljuder slutar du att skriva. 
  6. Läs igenom det du skrivit. Skriv ner det du allra helst skulle vilja göra i en kort mening. 
  7. Svara sedan på frågan: vilket är ditt första lilla steg du kan ta emot det du önskar? Det får gärna vara ett pyttelitet myrsteg, bara skriv ner vad du faktiskt skulle kunna göra idag för att närma dig det du önskar.  


Hoppas du haft en njutbar och inspirerande stund!


PS

Om du vill bli författare så kan jag rekommendera dig att titta in på Bokskrivarakademins kurser, event och inspirationskanaler. Där finns något för alla som vill skriva böcker.  

Kategorier: : Börja skriva, Skrivövning